poniedziałek(02-12-2024) | wtorek(03-12-2024) | środa(04-12-2024) | czwartek(05-12-2024) | piątek(06-12-2024) | |
---|---|---|---|---|---|
Śniadanie | Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli i twarogu. Talerzyk warzyw (pomidor, papryka, ogórek kiszony).Herbata z cytryną. ALERGENY: Ryba, pszenica, mleko. | Bułka grahamka z masłem i konfiturą. Kakao. ALERGENY: Pszenica, mleko, kakao. | Chleb graham z szynką ,, Dymnej Chaty”. Talerzyk warzyw (pomidor, papryka, ogórek kiszony)Kawa z mlekiem. ALERGENY: Pszenica, mleko, | Chleb słonecznikowy z masłem i pastą twarogową. Talerzyk warzyw (pomidor, papryka, ogórek kiszony). Kawa z mlekiem. ALERGENY: Mix ziaren (pszenica słonecznik itp.), mleko. | Wek z masłem i serem żółtym. Talerzyk warzyw (pomidor, papryka, ogórek kiszony). Kawa z mlekiem. ALERGENY : Pszenica, mleko .jaja |
Drugie śniadanie | Jabłko. | Mandarynka. | Banan. | Jabłko. | Mix owocowy. |
Obiad | Żurek zabielany z ziemniakami i jajkiem. Kluski na parze z masłem na słodko. Kompot wieloowocowy. Woda. ALERGENY: Mleko, seler, jaja ,pszenica, drożdże | Kapuśniak z ziemniakami. Pieczeń z łopatki w sosie z kaszą bulgur i buraczkami. Kompot z owoców mieszanych. Woda. ALERGENY: Seler, jaja, pszenica, mleko. | Krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym. Ziemniaki puree, kotlecik drobiowy w panierce, kapusta sodka zasmażana z koperkiem. Kompot. Woda. ALERGENY:Seler, mleko, pszenica, jaja. | Zupa kalafiorowa zabielana z ziemniakami. Medaliony z indyka w sosie z ryżem pełnoziarnistym i brokułami. Kompot. Woda ALERGENY: Seler, mleko, pszenica. jaja | MIKOŁAJKI Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami. Pierogi z serem na słodko. Kompot. Woda. ALERGENY: Seler, mleko, jaja, pszenica. |
Podwieczorek | Płatki jaglane z musem truskawkowym. ALERGENY: Mleko. pszenica. | Budyń czekoladowy. Banan. ALERGENY: Mleko, kakao. pszenica. | Koktajl truskawkowy na maślance. Chrupki kukurydziane. ALERGENY: Pszenica, mleko. | Jogurt owocowy. ALERGENY:Mleko. | Soczek. wieloowocowy Wafelek. ALERGENY: Gluten, jaja. |
* Numery alergenów występujących w posiłkach
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu
12. Miód
( Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady E. N 1169/2011 )
Pieczywo mieszane-tj m.in.;bułka/chleb pszenno – żytni,słonecznikowy, graham z ziarnami,orkiszowy itp
Woda dostępna bez ograniczeń.
Jadłospis może ulec niewielkim zmianom.
Smacznego!