poniedziałek(03-11-2025)wtorek(04-11-2025)środa(05-11-2025)czwartek(06-11-2025)piątek(07-11-2025)
ŚniadaniePieczywo mieszane z masłem, kiełbasa ,,Żywiecka Pieczona”. Warzywa (pomidor, ogórek kiszony, papryka, kiełki rzodkiewki). Kawa z mlekiem. ALERGENY: Pszenica, mleko,Bułka kajzerka z pastą twarogową z rzodkiewką. Warzywa (pomidor, papryka, ogórek kiszony, rukola). Kawa z mlekiem. ALERGENY: Mleko, pszenicaChleb słonecznikowy z masłem, kurczak z piekarnika. Jajko. Warzywa (pomidor, papryka, ogórek kiszony, kiełki., rukola). Kawa z mlekiem. ALERGENY: Mleko, pszenica,Płatki śniadaniowe ,,CORN FLAKES” z mlekiem. Bułka grahamka z dżemem wiśniowym. ALERGENY: Mleko, pszenica.Chleb ,,Dworski”. Z masłem i serem żółtym. Jajko. Warzywa (pomidor, papryka, ogórek kiszony, rukola, kiełki). Kawa z mlekiem. ALERGNY: Pszenica, mleko, jaja,
Drugie śniadanieBanan.Gruszka.Jabłko.Banan.Mix owocowy.
ObiadŻurek zabielany z ziemniakami i jajkiem. Pierogi z serem na słodko. Kompot z czarnej porzeczki. Woda. Soczek wieloowocowy. Seler, mleko, jaja, pszenicaRosół z makaronem i zieleniną. Ziemniaki puree, eskalopki drobiowe, sałata lodowa ze śmietaną i jogurtem naturalnym. Kompot. Woda. ALERGENY: Jaja, mleko, seler, pszenica.Zupa sezonowa zabielana z ziemniakami. Pieczeń z szynki, kasza jęczmienna, sałatka koperkowa. Kompot z owoców mieszanych. Woda. ALERGENY: Seler, mleko, pszenica.Zupa ogórkowa zabielana z ryżem pełnoziarnistym. Ziemniaki puree, ozorki wieprzowe w sosie chrzanowym, buraczki czerwone. Kompot . Woda. ALERGENY: Seler, mleko, pszenica.Krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym. Ziemniaki puree, filet z miruny w panierce, sałatka porowa. Kompot z owoców mieszanych. Woda. ALERGENY: Ryba, seler, mleko, jaja, pszenica
PodwieczorekKisiel z jabłkiem. Ciasteczko owsiane. ALERGENY: Mleko, owies.Galaretka owocowa. Śliwka.Jogurt waniliowy ,,Skyr”. ALERGENY: Mleko.Wafelek. Kakao ALERGENY: Pszenica, orzechy, kakao, jajaSerek ,,Pyszny”. Paluch kukurydziany. ALERGENY: Mleko, jaja.

* Numery alergenów występujących w posiłkach
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu
12. Miód
( Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady E. N 1169/2011 )

Pieczywo mieszane-tj m.in.;bułka/chleb pszenno – żytni,słonecznikowy, graham z ziarnami,orkiszowy itp

Woda dostępna bez ograniczeń.

Jadłospis może ulec niewielkim zmianom.

Smacznego!

advanced-floating-content-close-btn