poniedziałek(17-02-2025) | wtorek(18-02-2025) | środa(19-02-2025) | czwartek(20-02-2025) | piątek(21-02-2025) | |
---|---|---|---|---|---|
Śniadanie | Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli. Talerzyk warzyw (pomidor, ogórek kiszony, papryka, rukola)Herbata z cytryną. ALERGENY: Pszenica, mleko, ryba. | Mini chałka z masłem i miodem. Kakao. ALERGENY: Mleko, pszenica, kakao | Chleb wieloziarnisty z masłem i szynką. Talerzyk warzyw (pomidor, ogórek, papryka, rukola).Kawa z mlekiem. ALERGENY: Mleko, pszenica, | Wek z masłem i serkiem topionym. Talerzyk warzyw (pomidor, papryka, ogórek, rukola).Kawa z mlekiem. ALERGENY: Mleko, pszenica. | Pieczywo mieszane z masłem, pasztet drobiowy. Talerzyk warzyw (papryka, ogórek kiszony, pomidor)Herbata z cytryną. ALERGENY: Pszenica, mleko, jaja, |
Drugie śniadanie | Banan. | MandarynkI. | Jabłko. Marchew. | Banan. | Jabłko. |
Obiad | Żurek zabielany z ziemniakami i jajkiem. Racuchy z jabłkiem. Kompot z owoców mieszanych. Woda. ALERGENY: Seler, mleko, jaja, pszenica | Krupnik z kaszą jęczmienną. Ziemniaki puree, mielone duszone, kapusta biała zasmażana z koperkiem. Kompot z owoców mieszanych. Woda. ALERGENY: Jaja, mleko, seler, pszenica. | Zupa ogórkowa z ryżem. Ziemniaki puree, kotlet drobiowy w cieście, marchew z jabłkiem. Kompot owoców mieszanych. Woda. ALERGENY: Seler, mleko, jaja, pszenica. | Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami .Spaghetti z mięsem mielonym i tartym serem. Kompot z owoców mieszanych. Woda. ALERGENY: Seler, jęczmień, mleko. | Krem czosnkowy z groszkiem ptysiowym. Ziemniaki puree, kostka z miruny, sałatka z kiszonej kapusty. Kompot z owoców mieszanych. Woda. ALERGENY: Ryba,seler, mleko, jaja, pszenica |
Podwieczorek | Budyń śmietankowy. Chrupki kukurydziane. ALERGENY: Mleko, jaja, gluten | Ryż na mleku z musem truskawkowym. ALERGENY: Gluten, jaja, | Szklanka soku. Herbatniki. ALERGENY: Gluten, | Serek jogurtowo waniliowy z granolą. (wyrób własny) ALERGENY: Gluten, mleko | Babka z metra. Kakao. ALERGENY: Mleko, gluten, jaja, kakao |
* Numery alergenów występujących w posiłkach
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu
12. Miód
( Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady E. N 1169/2011 )
Pieczywo mieszane-tj m.in.;bułka/chleb pszenno – żytni,słonecznikowy, graham z ziarnami,orkiszowy itp
Woda dostępna bez ograniczeń.
Jadłospis może ulec niewielkim zmianom.
Smacznego!