| poniedziałek(03-11-2025) | wtorek(04-11-2025) | środa(05-11-2025) | czwartek(06-11-2025) | piątek(07-11-2025) | |
|---|---|---|---|---|---|
| Śniadanie | Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa ,,Żywiecka Pieczona”. Warzywa (pomidor, ogórek kiszony, papryka, kiełki rzodkiewki). Kawa z mlekiem. ALERGENY: Pszenica, mleko, | Bułka kajzerka z pastą twarogową z rzodkiewką. Warzywa (pomidor, papryka, ogórek kiszony, rukola). Kawa z mlekiem. ALERGENY: Mleko, pszenica | Chleb słonecznikowy z masłem, kurczak z piekarnika. Jajko. Warzywa (pomidor, papryka, ogórek kiszony, kiełki., rukola). Kawa z mlekiem. ALERGENY: Mleko, pszenica, | Płatki śniadaniowe ,,CORN FLAKES” z mlekiem. Bułka grahamka z dżemem wiśniowym. ALERGENY: Mleko, pszenica. | Chleb ,,Dworski”. Z masłem i serem żółtym. Jajko. Warzywa (pomidor, papryka, ogórek kiszony, rukola, kiełki). Kawa z mlekiem. ALERGNY: Pszenica, mleko, jaja, |
| Drugie śniadanie | Banan. | Gruszka. | Jabłko. | Banan. | Mix owocowy. |
| Obiad | Żurek zabielany z ziemniakami i jajkiem. Pierogi z serem na słodko. Kompot z czarnej porzeczki. Woda. Soczek wieloowocowy. Seler, mleko, jaja, pszenica | Rosół z makaronem i zieleniną. Ziemniaki puree, eskalopki drobiowe, sałata lodowa ze śmietaną i jogurtem naturalnym. Kompot. Woda. ALERGENY: Jaja, mleko, seler, pszenica. | Zupa sezonowa zabielana z ziemniakami. Pieczeń z szynki, kasza jęczmienna, sałatka koperkowa. Kompot z owoców mieszanych. Woda. ALERGENY: Seler, mleko, pszenica. | Zupa ogórkowa zabielana z ryżem pełnoziarnistym. Ziemniaki puree, ozorki wieprzowe w sosie chrzanowym, buraczki czerwone. Kompot . Woda. ALERGENY: Seler, mleko, pszenica. | Krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym. Ziemniaki puree, filet z miruny w panierce, sałatka porowa. Kompot z owoców mieszanych. Woda. ALERGENY: Ryba, seler, mleko, jaja, pszenica |
| Podwieczorek | Kisiel z jabłkiem. Ciasteczko owsiane. ALERGENY: Mleko, owies. | Galaretka owocowa. Śliwka. | Jogurt waniliowy ,,Skyr”. ALERGENY: Mleko. | Wafelek. Kakao ALERGENY: Pszenica, orzechy, kakao, jaja | Serek ,,Pyszny”. Paluch kukurydziany. ALERGENY: Mleko, jaja. |
* Numery alergenów występujących w posiłkach
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu
12. Miód
( Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady E. N 1169/2011 )
Pieczywo mieszane-tj m.in.;bułka/chleb pszenno – żytni,słonecznikowy, graham z ziarnami,orkiszowy itp
Woda dostępna bez ograniczeń.
Jadłospis może ulec niewielkim zmianom.
Smacznego!