poniedziałek(06-05-2024)wtorek(07-05-2024)środa(08-05-2024)czwartek(09-05-2024)piątek(10-05-2024)
ŚniadaniePieczywo mieszane z masłem, szynką z ,,Dymnej Chaty”. Talerzyk warzyw (pomidor, ogórek, rukola, papryka). Kawa z mlekiem. Herbata z cytryna. ALERGENY: Mleko, pszenica.Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka. Talerzyk warzyw (pomidor, papryka, ogórek, rukola). Herbata z cytryną. ALERGENY: Jaja, ryba, mleko.Wek z masłem, pasta twarogowa ze szczypiorkiem. Jajko. Talerzyk warzyw (pomidor, papryka, ogórek).Kawa z mlekiem. Herbata. ALERGENY: Mleko, jajko, pszenica.Chleb graham z masłem i polędwicą z indyka. Talerzyk warzyw (pomidor, ogórek, papryka.)Kawa z mlekiem. Herbata. Szklanka soku. ALERGENY: Żyto, pszenica, mleko.Pieczywo mieszane z masłem i serem żółtym. Mix warzyw(pomidor, ogórek, papryka)Kawa z mlekiem. Herbata. ALERGENY: Mleko, pszenica.
Drugie śniadanieBanan.Szklanka soczku.Napój miętowo-cytrynowy.Szklanka soczku.Owoce.
ObiadGrochówka z ziemniakami i kiełbasą. Naleśniki z dżemem brzoskwiniowym. Kompot z owoców mieszanych. Woda. ALERGENY: Jaja, seler, mleko, pszenica.Rosół z lanym ciastem i natka pietruszki. Ziemniaki puree, filet z kurczaka w panierce, mizeria ze śmietaną i jogurtem naturalnym. Kompot z czerwonej porzeczki. Woda. ALERGENY: Seler, mleko, jaja, pszenica.Zupa pomidorowa z ryżem pełnoziarnistym. Ziemniaki puree, kotlet mielony duszony z buraczkami. Kompot agrestowy. Woda. ALERGENY: Seler, mleko, jaja, gluten.Zupa zabielana z kalarepą, ziemniakami i zieleniną. Spaghetti z mięsem mielonym i serem tartym. Kompot z owoców mieszanych. Woda. ALERGENY: Seler, jaja, mleko, glutenKrem marchewkowy z groszkiem ptysiowym. Ziemniaki puree, filet z miruny w panierce, surówka z białej kapusty(wyrób własny).Kompot. Woda. ALERGENY: Seler, ryba, mleko, jaja
PodwieczorekMus owocowy. Ciasteczko biszkoptowe. ALERGENY: Gluten, jaja.Budyń. Jabłko. ALERGENY: Mleko, jaja, pszenica.Galaretka owocowa. Banan.Serek ,,Danio” Jabłko. ALERGENY: mlekoJogurt ,,Pitny Gratka”. Herbatniki. ALERGENY: Mleko, gluten, jaja.

* Numery alergenów występujących w posiłkach
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu
12. Miód
( Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady E. N 1169/2011 )

Pieczywo mieszane-tj m.in.;bułka/chleb pszenno – żytni,słonecznikowy, graham z ziarnami,orkiszowy   itp

Woda dostępna bez ograniczeń. 

Jadłospis może ulec niewielkim zmianom. 

 Smacznego!

To Top