poniedziałek(22-04-2024)wtorek(23-04-2024)środa(24-04-2024)czwartek(25-04-2024)piątek(26-04-2024)
ŚniadanieChleb słonecznikowy z masłem, szynka drobiowa. Talerzyk warzyw (pomidor, ogórek, papryka, rukola, rzodkiewka). Kawa z mlekiem. Herbata z cytryną. ALERGENY: Mix ziaren ,mleko,Wek z masłem , pasta jajeczna z awokado. Talerzyk warzyw (pomidor, rzodkiewka, ogórek, papryka). Kawa z mlekiem. Herbata. ALERGENY: Pszenica, mleko.Chleb graham z masłem, parówki z szynki. Talerzyk warzyw (pomidor, ogórek, papryka, rzodkiewka).Herbata z cytryną. ALERGENY: Żyto, mleko.Płatki śniadaniowe. Wek z masłem i dżemem. Herbata. Seler naciowy. Pszenica, mleko, seler.Chleb ,,Dworski” z masłem i serem żółtym. Talerzyk warzyw (pomidor, papryka, ogórek). Kawa z mlekiem. Herbata. ALERGENY: Mix ziaren,.
Drugie śniadanieGruszka.Banan.Jogurt.Mix owocowy.Szklanka soczku.
ObiadZupa z botwinki zabielana z ziemniakami. Racuchy z jabłkiem. Kompot z owoców mieszanych. Woda. ALERGENY: Seler, mleko, jaja, drożdże. pszenica.Krem z zielonego groszku z makaronem. Ziemniaki puree, kotlet schabowy w panierce, kapusta młoda zasmażana z koperkiem. Kompot. agrestowy. Woda. ALERGENY: Seler, pszenica, jaja, mleko.Rosół z makaronem, lubczykiem i natką pietruszki. Ziemniaki puree, potrawka z ćwiartki kurczaka, marchew z jabłkiem i sokiem cytryny. Kompot z owoców mieszanych. Woda ALERGENY: Seler, jaja, mlekoZupa kalafiorowa zabielana z ziemniakami. Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną i ogórkiem małosolnym. Kompot z czerwonej porzeczki. Woda. ALERGENY: Seler, mleko, jęczmień.Zupa szpinakowa z jajkiem. Ziemniaki puree, filet z miruny w panierce z sałatka delikatesową. ALERGENY: Seler, ryba, mleko, jaja,pszenica.
PodwieczorekKisiel . CHRISPY NATURAL. Jabłko. ALERGENY: glutenSerek ,,Bakuś” Paluch kukurydziany. ALERGENY: Mleko, jaja.Kasza mann na mleku cynamonem. Jabłko ALERGENY: Mleko, pszenica.Mus owocowo – warzywny.. Ciasteczka biszkoptowe. ALERGENY: Jaja, glutenDrożdżówka z serem. Kakao. ALERGENY: Mleko, kakao

* Numery alergenów występujących w posiłkach
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu
12. Miód
( Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady E. N 1169/2011 )

Pieczywo mieszane-tj m.in.;bułka/chleb pszenno – żytni,słonecznikowy, graham z ziarnami,orkiszowy   itp

Woda dostępna bez ograniczeń. 

Jadłospis może ulec niewielkim zmianom. 

 Smacznego!

To Top