poniedziałek(18-03-2024) | wtorek(19-03-2024) | środa(20-03-2024) | czwartek(21-03-2024) | piątek(22-03-2024) | |
---|---|---|---|---|---|
Śniadanie | Pieczywo mieszane z masłem, szynką. Talerzyk warzyw(pomidor, papryka, ogórek, rukola, kielki.).Kawa z mlekiem. Herbata z cytryną.. ALERGENY: Gluten, mleko, | Wek z masłem i miodem, Kakao. ALERGENY: Mleko, pszenica, miód, kakao. | Pieczywo wieloziarniste z masłem i parówki z szynki. Talerzyk warzyw(pomidor, papryka, ogórek, rukola, kiełki). Herbata z cytryną. ALERGENY: Pszenica, pomidor,seler | Chleb graham z masłem i jajkiem. Talerzyk warzyw (pomidor, ogórek, papryka, rukola). Kawa z mlekiem. Herbata z cytryną. ALERGENY: Pszenica, ryba, jaja, mleko. | Pieczywo mieszane z masłem i pastą z tuńczyka. Talerzyk warzyw (pomidor, papryka, ogórek kiszony, rukola).Herbata z cytryną. ALERGENY: Pszenica, mleko, ryba. |
Drugie śniadanie | Marchew, jabłko. | Marchew, jabłko. | Banan, seler naciowy. | Mix owocowy. | Actimel. |
Obiad | Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami. Racuchy z jabłkiem. Kompot wiśniowy. Woda. ALERGENY: Drożdże, mleko, pszenica, seler | Zupa grysikowa. Ziemniaki puree, kotlet schabowy w panierce , mizeria ze śmietaną. Kompot agrestowy. Woda. ALERGENY: Mleko, pszenica, jaja.seler. | Kapuśniak z ziemniakami. Gulasz drobiowy z ryżem pełnoziarnistym i bukietem warzyw. Kompot z owoców mieszanych. Woda. ALERGENY: Mleko, seler | Zupa pomidorowa zabielana z kasza jaglaną. Ziemniaki puree, pieczeń rzymska (wyrób własny)., buraczki czerwone. Kompot agrestowy. Woda. ALERGENY: Seler, mleko, jaja, | Zupa serowa z groszkiem ptysiowym. Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym. Kompot z owoców mieszanych. Woda. ALERGENY: Seler, mleko, jaja |
Podwieczorek | Deser,, Monte”. Banan. Gruszka. ALERGENY: Mleko, | Sok ,, Kubuś”. Ciasteczko ,,Sante”. Banan. ALERGENY: Owies, orzeszki. | Kasza manna na mleku z musem truskawkowym. Jabłko. ALERGENY: Mleko, gluten. | Rogal z masłem. Kakao. Mandarynka. Kakao. ALERGENY: cytrusy, mleko. pszenica. | Mus warzywno – owocowy. Chrupki kukurydziane. ALERGENY: Gluten, jaja |
* Numery alergenów występujących w posiłkach
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu
12. Miód
( Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady E. N 1169/2011 )
Pieczywo mieszane-tj m.in.;bułka/chleb pszenno – żytni,słonecznikowy, graham z ziarnami,orkiszowy itp
Woda dostępna bez ograniczeń.
Jadłospis może ulec niewielkim zmianom.
Smacznego!