poniedziałek(29-05-2023) | wtorek(30-05-2023) | środa(31-05-2023) | czwartek(01-06-2023) | piątek(02-06-2023) | |
---|---|---|---|---|---|
Śniadanie | Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli. Warzywa (pomidor ,ogórek, papryka, rukola rzodkiewka).Herbata z cytryną. ALERGENY: Ryba, gluten, pomidor. | Wek z masłem z szynką z Dymnej Chaty. Talerzyk warzyw(pomidor, ogórek, papryka, rukola rzodkiewka).Kawa z mlekiem. Herbata. ALERGENY: Mąka pszenna, mleko, pomidor. | Bułka grahamka z masłem, serem żółtym. Warzywa (pomidor, ogórek, rzodkiewka). Kawa z mlekiem. Herbata .ALERGENY: Mąka graham, mleko, | Pieczywo mieszane z masłem i szynką. Warzywa (pomidor, ogórek, rzodkiewka). Kawa z mlekiem. Herbata. ALERGENY: Gluten , mleko, pomidor. | Wek z masłem, pastą jajeczną z awokado i szczypiorkiem. Warzywa. Herbata z cytryną. ALERGENY: Mąka pszenna, jaja, |
Drugie śniadanie | Banan. | Szklanka soczku. | Arbuz. | Gruszka. | Szklanka soczku. |
Obiad | Zupa kalarepowa z ziemniakami. Kluski na parze z masłem i cukrem. Kompot z owoców mieszanych. Woda. ALERGENY: Seler, mleko, jaja, mąka pszenna. | Zupa grysikowa ziemniaki puree, kotlet schabowy w panierce, kapusta młoda zasmażana z koperkiem. Kompot z owoców mieszanych. Woda. ALERGENY: Jaja, seler, mleko, gluten. | Krem cebulowy z groszkiem ptysiowym .Ziemniaki puree , mielone duszone drobiowe, mizeria z jogurtem naturalnym. Kompot wieloowocowy. Woda. ALERGENY: Seler, mleko, jaja, gluten. | Zupa kalafiorowa z ziemniakami. Risotto z mięsem i sosem pomidorowym. Kompot z owoców mieszanych. Woda. ALERGENY Seler, gluten, | Zupa brokułowa z makaronem. Placki ziemniaczane. Kompot z owoców mieszanych. Woda. ALERGENY: Seler, mleko, jaja, gluten. |
Podwieczorek | Serek waniliowy homogenizowany. Śliwka. ALERGENY: Gluten, mleko. | Jogurt gratka. Chrupki kukurydziane. ALERGENY: Gluten, mleko. | Mus owocowy. Ciasteczko. ALERGENY: Gluten. | Galaretka owocowa z bitą śmietaną. Arbuz. ALERGENY: Mleko. | Babka ucierana. Kakao. ALERGENY: Kakao, mleko, mąka pszenna. |
* Numery alergenów występujących w posiłkach
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu
12. Miód
( Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady E. N 1169/2011 )
Pieczywo mieszane-tj m.in.;bułka/chleb pszenno – żytni,słonecznikowy, graham z ziarnami,orkiszowy itp
Woda dostępna bez ograniczeń.
Jadłospis może ulec niewielkim zmianom.
Smacznego!